Metropole - Venecija - Plaže

Plaže

Prelepa plaža na ostrvu Lido foto: asw909/flickr.com

 

Venecijansku lagunu štite prelepa peščana ostrva. Međutim, porast nivoa Jadranskog mora svake zime sve više preti nestanku ostrva. Ipak, Venecija ima prelepe plaže koje bi trebalo obići na svom proputovanju kroz grad. Ostrvo Lido ima nekoliko lepih plaža, ali se Alberoni mora izdvojiti. Ona nije jedna od najpopularnijih, ali svakako jeste jedna od najprijatnijih i najopuštenijih plaža. Nalazi se u prirodnom rezervatu, poseduje staze za bicikl i šetnje. Pored nje se nalazi teren za golf. Mali nedostatak je to što je plivanje dalje od obale otežano zbog mnoštba brodova i čamaca. Na plaži postoji i hotel Villa Beatrice, u kojem se može udobno odsesti.

 

Bibione plaža je dosta uređenija od plaže Alberoni, ali vrlo prijatna. Voda je izuzetno čista, možda najčistija u ovoj oblasti Jadrana. Tu postoji mali simpatični grad, sa odličnom banjom. Plaža je okružena mirisnim borovim šumama. U blizini se nalazi hotel Bellevue koji ima svoju privatnu plažu.

 

Plaža u laguni foto: ell brown/flickr.com

 

Plaža Rosolina se nalazi na 60 km od aerodrome Marco Polo. Duga je 8 km i široka 100 m. Dobro plivanje, sunčanje, provod i opuštanje su zagarantovani, uprkos tome što ume da bude previše ljudi. Pesak je vrlo mekan i čist. Postoji i mnoštvo akrivnosti poput tenisa, vožnje bicikla i šetnji po prelepoj prirodi.

 

Albarella je jedna od najlepših plaža u Veneciji. Albarella je ustvari ostrvo dugačko 5 km i široko 2 km. Poznato je po tome što ima oko 2 miliona stabala. Ostrvo je privatno, te samo gosti koji odsedaju ovde mogu uživati u čarima njegovih plaža. Među pogodnostima ostrva je to što auto uopšte nije potreban, jer se odtrvo sa najvećim uživanjem može obići peške ili malim ostrvskim vozom. Postoji puno sportskih aktivnosti u ponudi, od golfa preko jedrilica do ronjenja. Na Albarelli se nalazi najveći bazen sa slanom vodom u Evropi. Leti se organizuju veliki koncerti i manifestacije, a za decu postoji vrtić u kojem imaju odličnu zabavu i sigurnost.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte