• Najposećeniji zamkovi i palate na svetu

  Najposećeniji zamkovi i palate na svetu

  Pored raznih znamenitosti koje turisti obilaze sigurno su i čuvene palate i zamkovi, bilo zbog svoje istorije, bilo zbog svoje lepote. Ljudi su uvek bili zainteresovani za mesta gde žive slavni ili moćni. Odmah po smrti Ludviga Drugog, 1886. godine, u njegov zamak stigli su prvi turisti koji su želeli da vide kako je izgledala rezidencija njihovog kralja. Među njima su najposećeniji:...»

  02. 04. 2015. - 0 komentara
 • Mesta koja treba posetiti u Nemačkoj

  Mesta koja treba posetiti u Nemačkoj

  Više od polovine stranih turista dolazi u Nemačku da bi uživalo u kulturi, a nešto manje od polovine da se – opusti. Ne treba podsećati da Nemačka ima najbolju saobraćajnu infrastrukturu u Evropi, 35.000 kilometara pruga i više od 40 aerodroma....»

  25. 03. 2015. - 3 komentara
 • 10 stvari koje Italija radi bolje od drugih

  10 stvari koje Italija radi bolje od drugih

  Pica, testenine, opere, moda... samo su neke od oblasti u kojima je Italija najbolja od svih. Ali, ima još mnogo toga u čemu Italijani prednjače u odnosu na druge, kao što je, na primer.......»

  21. 03. 2015. - 3 komentara
 • Najslađi gradovi na svetu

  Najslađi gradovi na svetu

  Od kako je pronađena, još 1.100 godina pre nove ere, izazvala je veliku pažnju širom sveta. Naručivali su je trgovci, plemstvo, vojskovođe... Verovali su da ima lekovito dejstvo, da leči glavobolju, tera brige i izaziva sreću. Nazivali su je “crnim zlatom” i prelazili okeane da dođu do nje. Danas je takođe izvor uživanja, a jedna kockica dovoljna je da pokaže pažnju i izmami osmeh. Da, reč je o čokoladi - omiljenoj poslastici širom...»

  20. 03. 2015. - 6 komentara
 • 10 država koje možete obići za jedan dan

  10 država koje možete obići za jedan dan

  ...»

  16. 03. 2015. - 1 komentara
Aranžmani - Pretraga