• Čudna mesta u Nevadi: Od grada duhova do kafića u kom se skidala Rakel Velč

  Čudna mesta u Nevadi: Od grada duhova do kafića u kom se skidala Rakel Velč

  U zapadanom delu Amerike nalazi se Nevada i grad greha Las Vegas. Ipak, Nevada u svom turističkom aranžmanu nema samo kockarnice, već ima i neka od najčudnijih mesta za putovanje na svetu. Upoznajte ih. ...»

  22. 09. 2016. - 1 komentara
 • Kenija: Srce i dragulj Afrike

  Kenija: Srce i dragulj Afrike

  Moj prvi susret sa Kenijom je bio za sada poslednji odmor, gde sa sobom nisam poneo ni telefon ni laptop. Jednostavno, bila je to potreba da se ode van moderne civilizacije daleko. Afriku, sam imao prilike da upoznam nekoliko puta - ali samo severni deo....»

  19. 09. 2016. - 0 komentara
 • Top 10 kraterskih jezera

  Top 10 kraterskih jezera

  Kraterska jezera su se formirala u vulkanskim ili udarnim kraterima. Vulkanski krateri nastaju tako što se vulkan uruši i nastaje krater koji se ispuni vodom, (naziva se i kaldera) i oblikuje jezero. Udarni krateri nastaju, najčešće udarom nekih nebeskih tela, najčešće meteorita, u tlo i prave udubljenje, a manji broj nastaje i vulkanskom aktivnošču. Ova jezera su fascinantno lepa, neobična i prava su atrakcija. Njihov oblik, boja i sama...»

  14. 09. 2016. - 0 komentara
 • Rajačko vino ne opija

  Rajačko vino ne opija

  Od davnina su vinogradari smatrali da vino mora da odstoji u tišini, izvan ljudskih naselja, daleko od stoke, njene buke i mirisa. Zato su u značajnijim vinogradarskim regijama pored vinograda pravljena mala naselja u koja su vinogradari prelazili tokom berbe i muljanja vina....»

  07. 09. 2016. - 3 komentara
 • Predstavnik lepote Mediterana: Krit

  Predstavnik lepote Mediterana: Krit

  Ako neko grčko ostrvo treba posetiti bar jednom u životu, onda je to Krit. Obala duga 1.040 km, prijatna sredozemna klima, brojne uvale i rtovi, preko 60 plaža nagrađene Plavom zastavom, tragovi interesantne prošlosti, pećine, jame, ogolele litice i bujne planinske šume, čine da se Krit sa pravom smatra predstavnikom lepote Mediterana....»

  19. 08. 2016. - 2 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Zimovanje 2017