Vesti »

Najpopularnije turističke atrakcije Italije

01. 09. 2014. - 0 komentara
Najpopularnije turističke atrakcije Italije

U Italiji se nalazi veliki broj spomenika koji su upisani na UNESCO-v spisak svetske baštine, a koji poput njenih nadaleko poznatih gradova (Rim, Firenca, Venecija), privlače veliki broj turista. Pored brojnih veličanstvenih kulturno-istorijskih spomenika, Italija ima i predivnu obalu, jedinstvena planinska jezera i planine. Zbog svega ovoga, Italiju godišnje poseti preko 40 miliona turista, a sajt touropia.com izdvojio je 10 najpopularnijih atrakcija...

Opširnije »
 • Posetite "Smaragdno ostrvo"

  Posetite

  Ukoliko još niste odlučili gde ćete na letovanje, naš sajt vam preporučuje smaragdno ostrvo Krf, sa uređenim peščanim plažama i bogatim noćnim životom. ...»

  Vesti - 13. 08. 2014. - 5 komentara
 • Španija : uživanje za sva čula

  Španija : uživanje za sva čula

  Španci uživaju u hrani, a neki specijaliteti iz ove zemlje poznati su širom sveta. Spada u jednu od mediteranskih kuhinja, jer su dva osnovna elementa u kuhinji maslinovo ulje i beli luk, ali se jela razlikuju u zavisnosti od geografije, porekla i klime. I pored toga kada se pomene španska kuhinja svi pomisle na paelju, gaspaćo, tapas, pata negru i morske plodove. ...»

  Kuhinja - 11. 08. 2014. - 3 komentara
 • Vinske regije Italije

  Vinske regije Italije

  Italijani u svemu vole da uživaju, a naročito u hrani i piću. Njihova trpeza je uvek puna, od predjela do deserta i aperitiva za kraj. Iako proizvode odlična pića kao što su grapa (rakija od grožđa), sambuka (slična uzu), limunćino (liker od limuna), vermut i martini, ipak su najpozantiji po proizvodnji vina....»

  Putopisi - 04. 08. 2014. - 0 komentara
 • Lepota o kojoj se priča: plaže Phuketa

  Lepota o kojoj se priča: plaže Phuketa

  Lagune, istorijski lokaliteti, egzotična flora i fauna, peščane plaže, čista voda i neverovatan pogled, lepota je Phuketa o kojoj se priča. Phuket je najveće ostrvo Tajlanda, mesto koje je poznato po brojnim velikim vodopadima, plažama koje posećuju turisti iz svih krajeva sveta i tirkiznom okeanu povoljnom za surfovanje, skijanje na vodi, ronjenje, jedrenje... Predstavljamo vam najpopularnije plaže Phuketa....»

  Vesti - 30. 07. 2014. - 10 komentara
 • Čudo prirode: Prolaz divova

  Čudo prirode: Prolaz divova

  Keltska legenda kaže: irski vojnik Fin Mekul sagradio je prelaz kako bi došao do svog škotskog protivnika Benandonera; veruje se da je Benandoner bio div, pa otud i naziv „Prolaz divova“....»

  Putopisi - 17. 07. 2014. - 6 komentara
 • 10 najnepristupačnijih restorana na svetu

  10 najnepristupačnijih restorana na svetu

  Ponekad je prava stvar otići do McDonald’s-a na hamburger ili u obližnji restoran na dobru klopu. Sa druge strane zvuči privlačno otputovati u posetiti nepristupačan restoran. Ako ste takva osoba ovih deset restorana definitivno će vam pružiti ono što tražite – nalaze se na najnepristupačnijim mestima na svetu, da li se radi o dalekom putovanju ili vam je potreban ogroman fizički napor kako bi ste stigli do njega. Nakon putovanja brodom...»

  Putopisi - 11. 07. 2014. - 13 komentara
 • Najpopularnija turistička mesta u Švedskoj

  Najpopularnija turistička mesta u Švedskoj

  Prelepa nordijska zemlja, Kraljevina Švedska, popularna je turistička destinacija, mesto u kojoj je nastala uzbudljiva priča o Pipi Dugoj Čarapi, zemlja koja svakog oduševi zbog visokog standarda reda i čistoće, koji je karakterističan, a i poštuje se, u svim skandinavskim zemljama. Predstavljamo vam najpopularnija turistička mesta Švedske, po mišljenju sajta blogspot.com....»

  Vesti - 08. 07. 2014. - 25 komentara
 • Sezona letovanja u punom jeku

  Sezona letovanja u punom jeku

  Godišnji odmori su ze zahuktali, aranžmani se uveliko bukiraju, a za neke najpopularnije, kao što su tradicionalno Grčka i, ove godine, Španija, vlada prava jagma. Zato, rezervišite odmor na vreme i pogledajte kakve uštede, ponude i nove destinacije nudi naš sajt....»

  Vesti - 02. 07. 2014. - 0 komentara
 • Najluksuznija odmarališta na svetu

  Najluksuznija odmarališta na svetu

  Svet je dom mnogobrojnih plaža od kojih zastaje dah. Neka od najluksuznijih letovališta nalaze se upravo na tim plažama. Ako ste u potrazi za svetski najpoznatijim plažama i odmaralištima, sledeće vas sigurno neće razočarati! Pogledajte najcenjenije svetske destinacije za odmor po preporuci sajta womanitely.com....»

  Putopisi - 26. 06. 2014. - 1 komentara
 • Najskuplje hotelske sobe na svetu

  Najskuplje hotelske sobe na svetu

  Koje razmere može dostići cena jednog noćenja u hotelu i kakav luksuz dobija gost koji je spreman da za tu namenu izdvoji nekoliko hiljada dolara? Saznaćete ako pogledate sledeću listu najskupljih hotelskih soba na svetu....»

  Vesti - 19. 06. 2014. - 4 komentara
 • Čuda koja treba videti dok ne nestanu

  Čuda koja treba videti dok ne nestanu

  Velika plava rupa u Belizeu, jedino prirodno stanište u kom postoje i aligatori i krokodili, šume poslednjih divljih gorila, najslanije more na svetu i ostrva koji nestaju - samo su neka od mesta koje biste trebalo da posetite pre nego što nestanu....»

  Putopisi - 13. 06. 2014. - 7 komentara
 • Zaboravljene destinacije

  Zaboravljene destinacije

  Vreme neke države nije poštedelo. Destinacije koje su pre stotinak godina bile u centru pažnje celog sveta, danas putnici izbegavaju i zaobilaze. Ipak, neke od njih sačuvale su specifičnost i harizmu koja ih je izdvojiala u svetu turizma i svakako bi ih trebalo posetiti, makar to zahtevalo skretanje sa utabane turističke staze. Ukoliko vas takav poduhvat zanima, dajemo vam četiri najbolje destinacije koje su nezasluženo pale u zaborav. ...»

  Putopisi - 23. 07. 2014. - 3 komentara
 • Najstrašniji mostovi na svetu

  Najstrašniji mostovi na svetu

  Od zastrašujuće visokih visećih mostova do onih napravljenih od kanapa, ove konstrukcije vas neće ostaviti ravnodušnim. Svi mostovi imaju svoju svrhu - bilo to korist ili inspiracija. A neki od njih dodaju svemu i element straha. Ako želite da vam skoči adrenalin, ne morate da budete u nekom zabačenom delu sveta: strašni mostovi nalaze se svuda, u svim oblicima, veličinama i visinama. I prelaženje preko njih može predstavljati veliku avanturu....»

  Vesti - 09. 06. 2014. - 8 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Last minute