Vesti »

Gradovi u Italiji u bojama sladoleda

17. 09. 2014. - 1 komentara
Gradovi u Italiji u bojama sladoleda

Ima gradova koji su zaista jedinstveni. Kada ceo kraj svoje kuće oboji u dugine boje, onda čak i bašte ispred tih kuća izgledaju bledunjavo. Predstavljamo regiju “Ćinque tere” na severozapadu italijanske obale. ...

Opširnije »
 • Deset mesta mitova i legendi

  Deset mesta mitova i legendi

  Komercijalnim letovima danas možete stići bilo gde. Možete videti sve muzeje i galerije, sportske centre i divnu arhitekturu, ali retko kada je prizor bolji od mašte. Ovo su mesta koja su mahom uništena ljudskom glupošću, ratovanjem i vremenom, ali i dalje čuvaju tu iskru koja pokreće maštanje. Ovakva mesta od nas prave pisce i pripovedače, pravo gradivo za priču pred spavanje....»

  Vesti - 22. 08. 2014. - 0 komentara
 • Posetite skrivene italijanske pećine

  Posetite skrivene italijanske pećine

  U zabačenoj južnoj italijanskoj pokrajini Bazilikata, nalazi se jedinstveni drevni pećina-grad pod nazivom Matera, poznat po "sasijima"(na italijanskom "sasi" znači "kamenje"), odnosno kamenim kućama urezanim u pećine i litice....»

  Putopisi - 15. 08. 2014. - 0 komentara
 • Danas počelo drugo kolo foto konkursa

  Danas počelo drugo kolo foto konkursa

  Ukoliko niste učestvovali u prvom kolu nagradnog foto konkursa “SuperOdmora” imate priliku da od danas pošaljete svoje fotografije sa letnjeg odmora i uđete u trku za odmor u Lutri za dve osobe koje dodeljuje agencija “Sabra”. ...»

  Vesti - 17. 08. 2014. - 2 komentara
 • Čokolada, kolonjska voda i katedrala

  Čokolada, kolonjska voda i katedrala

  Za kolonjsku vodu, jedinstveni muzej čokolade, pivo, karneval i treću po visini katedralu na svetu, moglo bi se reći da su pravi simboli Kelna....»

  Vesti - 15. 08. 2014. - 4 komentara
 • Posetite "Smaragdno ostrvo"

  Posetite

  Ukoliko još niste odlučili gde ćete na letovanje, naš sajt vam preporučuje smaragdno ostrvo Krf, sa uređenim peščanim plažama i bogatim noćnim životom. ...»

  Vesti - 13. 08. 2014. - 5 komentara
 • Španija : uživanje za sva čula

  Španija : uživanje za sva čula

  Španci uživaju u hrani, a neki specijaliteti iz ove zemlje poznati su širom sveta. Spada u jednu od mediteranskih kuhinja, jer su dva osnovna elementa u kuhinji maslinovo ulje i beli luk, ali se jela razlikuju u zavisnosti od geografije, porekla i klime. I pored toga kada se pomene španska kuhinja svi pomisle na paelju, gaspaćo, tapas, pata negru i morske plodove. ...»

  Kuhinja - 11. 08. 2014. - 3 komentara
 • Vinske regije Italije

  Vinske regije Italije

  Italijani u svemu vole da uživaju, a naročito u hrani i piću. Njihova trpeza je uvek puna, od predjela do deserta i aperitiva za kraj. Iako proizvode odlična pića kao što su grapa (rakija od grožđa), sambuka (slična uzu), limunćino (liker od limuna), vermut i martini, ipak su najpozantiji po proizvodnji vina....»

  Putopisi - 04. 08. 2014. - 0 komentara
 • Lepota o kojoj se priča: plaže Phuketa

  Lepota o kojoj se priča: plaže Phuketa

  Lagune, istorijski lokaliteti, egzotična flora i fauna, peščane plaže, čista voda i neverovatan pogled, lepota je Phuketa o kojoj se priča. Phuket je najveće ostrvo Tajlanda, mesto koje je poznato po brojnim velikim vodopadima, plažama koje posećuju turisti iz svih krajeva sveta i tirkiznom okeanu povoljnom za surfovanje, skijanje na vodi, ronjenje, jedrenje... Predstavljamo vam najpopularnije plaže Phuketa....»

  Vesti - 30. 07. 2014. - 10 komentara
 • Čudo prirode: Prolaz divova

  Čudo prirode: Prolaz divova

  Keltska legenda kaže: irski vojnik Fin Mekul sagradio je prelaz kako bi došao do svog škotskog protivnika Benandonera; veruje se da je Benandoner bio div, pa otud i naziv „Prolaz divova“....»

  Putopisi - 17. 07. 2014. - 6 komentara
 • Zaboravljene destinacije

  Zaboravljene destinacije

  Vreme neke države nije poštedelo. Destinacije koje su pre stotinak godina bile u centru pažnje celog sveta, danas putnici izbegavaju i zaobilaze. Ipak, neke od njih sačuvale su specifičnost i harizmu koja ih je izdvojiala u svetu turizma i svakako bi ih trebalo posetiti, makar to zahtevalo skretanje sa utabane turističke staze. Ukoliko vas takav poduhvat zanima, dajemo vam četiri najbolje destinacije koje su nezasluženo pale u zaborav. ...»

  Putopisi - 23. 07. 2014. - 3 komentara
 • 10 najnepristupačnijih restorana na svetu

  10 najnepristupačnijih restorana na svetu

  Ponekad je prava stvar otići do McDonald’s-a na hamburger ili u obližnji restoran na dobru klopu. Sa druge strane zvuči privlačno otputovati u posetiti nepristupačan restoran. Ako ste takva osoba ovih deset restorana definitivno će vam pružiti ono što tražite – nalaze se na najnepristupačnijim mestima na svetu, da li se radi o dalekom putovanju ili vam je potreban ogroman fizički napor kako bi ste stigli do njega. Nakon putovanja brodom...»

  Putopisi - 11. 07. 2014. - 13 komentara
 • Najpopularnija turistička mesta u Švedskoj

  Najpopularnija turistička mesta u Švedskoj

  Prelepa nordijska zemlja, Kraljevina Švedska, popularna je turistička destinacija, mesto u kojoj je nastala uzbudljiva priča o Pipi Dugoj Čarapi, zemlja koja svakog oduševi zbog visokog standarda reda i čistoće, koji je karakterističan, a i poštuje se, u svim skandinavskim zemljama. Predstavljamo vam najpopularnija turistička mesta Švedske, po mišljenju sajta blogspot.com....»

  Vesti - 08. 07. 2014. - 25 komentara
 • Sezona letovanja u punom jeku

  Sezona letovanja u punom jeku

  Godišnji odmori su ze zahuktali, aranžmani se uveliko bukiraju, a za neke najpopularnije, kao što su tradicionalno Grčka i, ove godine, Španija, vlada prava jagma. Zato, rezervišite odmor na vreme i pogledajte kakve uštede, ponude i nove destinacije nudi naš sajt....»

  Vesti - 02. 07. 2014. - 0 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Last minute
Zimovanje 2015