Putopisi »

Pećine - prava svetska čuda

16. 10. 2014. - 2 komentara
Pećine - prava svetska čuda

Kroz istoriju su primitivni narodi pećine koristili za skloništa, sahrane ili kao verske objekte. Sve što se nalazi u pećinama, zašticeno je od klime i životinja, a ovi podzemni dragulji još jednom potvrđuju da je priroda čudo....

Opširnije »
 • Kako obići San Francisko za četiri dana

  Kako obići San Francisko za četiri dana

  Ako vam je kofer stalno pri ruci, četkica i veš dovoljni za preživljavanje, onda stvarno smete da tvrdite da volite putovanja. Tako i ja, bez trunke razmišljanja pristadoh da pređem okena da bih provela četiri dana u San Francisku. ...»

  Putopisi - 25. 09. 2014. - 13 komentara
 • Gradovi u Italiji u bojama sladoleda

  Gradovi u Italiji u bojama sladoleda

  Ima gradova koji su zaista jedinstveni. Kada ceo kraj svoje kuće oboji u dugine boje, onda čak i bašte ispred tih kuća izgledaju bledunjavo. Predstavljamo regiju “Ćinque tere” na severozapadu italijanske obale. ...»

  Vesti - 17. 09. 2014. - 4 komentara
 • Ljubav na prvi pogled

  Ljubav na prvi pogled

  Nećete ni primetiti kada vam se to tačno dogodilo, ali će vam se Krf uvući pod kožu toliko da ćete poželeti da mu se vratite. To se naročito odnosi na sam grad Krf, koji na prvi pogled podseća na italijanski gradić, sa ljupkim fasadama, čestim trgovima, uličicama koje su pravi mali lavirint. ...»

  Putopisi - 15. 09. 2014. - 1 komentara
 • Ostrvo zlatnih zmija

  Ostrvo zlatnih zmija

  Na ostrvu Ilja Keimada, 32 kilometra od obale Sao Paula (Brazil), živi oko 4.000 primeraka najsmrtonosnijih zmija na svetu....»

  Putopisi - 12. 09. 2014. - 4 komentara
 • Inspirativne destinacije

  Inspirativne destinacije

  Pogledajte koje su destinacije, po mišljenju poznatog turističkog vodiča Frommer's, idealne za inspiraciju. Ljudi koji su ih posetili su sigurno počeli više da cene svet oko sebe....»

  Putopisi - 09. 09. 2014. - 0 komentara
 • Najpopularnije turističke atrakcije Italije

  Najpopularnije turističke atrakcije Italije

  U Italiji se nalazi veliki broj spomenika koji su upisani na UNESCO-v spisak svetske baštine, a koji poput njenih nadaleko poznatih gradova (Rim, Firenca, Venecija), privlače veliki broj turista. Pored brojnih veličanstvenih kulturno-istorijskih spomenika, Italija ima i predivnu obalu, jedinstvena planinska jezera i planine. Zbog svega ovoga, Italiju godišnje poseti preko 40 miliona turista, a sajt touropia.com izdvojio je 10 najpopularnijih atrakcija...»

  Vesti - 01. 09. 2014. - 7 komentara
 • Zemlja poezije i vulkana: Nikaragva

  Zemlja poezije i vulkana: Nikaragva

  „Ako je domovina mala, snovi o njoj su veliki“, tako je o svojoj zemlji govorio Ruben Dario, najveći latino-američki pesnik. Nikaragva je zemlja aktivnih vulkana, zemlja revolucije i poezije. Poezija je za narod Nikaragve u teškim momentima bila beg od stvarnosti i utočište od nevolja. U poeziji oni su nalazili spas....»

  Vesti - 28. 08. 2014. - 3 komentara
 • Danas počelo treće kolo foto konkursa

   Danas počelo treće kolo foto konkursa

  Još uvek imate šansu da se priključite “trci” za izbor najlepše fotografije sa letovanja i osvojite, preko foto konkusra “SuperOdmora” letovanje u Lutri za dve osobe koje dodeljuje agencija “Sabra”.Put do besplatnog letovanje nije bio nikad lakši, pošaljite nam vaše najbolje letnje fotografije, pozovite prijatelje u pomoć i pakujte kofere za još jedno nezaboravno letovanje....»

  Vesti - 28. 08. 2014. - 0 komentara
 • Deset mesta mitova i legendi

  Deset mesta mitova i legendi

  Komercijalnim letovima danas možete stići bilo gde. Možete videti sve muzeje i galerije, sportske centre i divnu arhitekturu, ali retko kada je prizor bolji od mašte. Ovo su mesta koja su mahom uništena ljudskom glupošću, ratovanjem i vremenom, ali i dalje čuvaju tu iskru koja pokreće maštanje. Ovakva mesta od nas prave pisce i pripovedače, pravo gradivo za priču pred spavanje....»

  Vesti - 22. 08. 2014. - 0 komentara
 • Danas počelo drugo kolo foto konkursa

  Danas počelo drugo kolo foto konkursa

  Ukoliko niste učestvovali u prvom kolu nagradnog foto konkursa “SuperOdmora” imate priliku da od danas pošaljete svoje fotografije sa letnjeg odmora i uđete u trku za odmor u Lutri za dve osobe koje dodeljuje agencija “Sabra”. ...»

  Vesti - 17. 08. 2014. - 2 komentara
 • Posetite skrivene italijanske pećine

  Posetite skrivene italijanske pećine

  U zabačenoj južnoj italijanskoj pokrajini Bazilikata, nalazi se jedinstveni drevni pećina-grad pod nazivom Matera, poznat po "sasijima"(na italijanskom "sasi" znači "kamenje"), odnosno kamenim kućama urezanim u pećine i litice....»

  Putopisi - 15. 08. 2014. - 0 komentara
 • Čokolada, kolonjska voda i katedrala

  Čokolada, kolonjska voda i katedrala

  Za kolonjsku vodu, jedinstveni muzej čokolade, pivo, karneval i treću po visini katedralu na svetu, moglo bi se reći da su pravi simboli Kelna....»

  Vesti - 15. 08. 2014. - 4 komentara
 • Posetite "Smaragdno ostrvo"

  Posetite

  Ukoliko još niste odlučili gde ćete na letovanje, naš sajt vam preporučuje smaragdno ostrvo Krf, sa uređenim peščanim plažama i bogatim noćnim životom. ...»

  Vesti - 13. 08. 2014. - 5 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Zimovanje 2015