Vesti »

Pet najotkačenijih destinacija

25. 04. 2015. - 0 komentara
Pet najotkačenijih destinacija

Svi oni koji bi hteli da budu napredni turista (avant-turista) traže nešto više od običnog odmora. Pogledajte ovih pet destinacija.....

Opširnije »
 • Igra prestola V sezona: lokacije sa snimanja koje možete posetiti

  Igra prestola V sezona: lokacije sa snimanja koje možete posetiti

  Željno očekivana peta sezona jedne od najpopularnijih TV serija “Igre prestola” počinje sa emitovanjem 13. aprila na TV HBO i to u 170 zemalja širom sveta. Zasnovana na knjigama Džordža R. R. Martina, serija je postigla ogroman uspeh. Iako snimanje svake epizoda košta oko šest miliona dolara, serija je prošle godine premašila “Sopranove” i postala najgledanija serija u istoriji HBO kanala, koju je u SAD gledalo 18,4 miliona gledalaca....»

  Vesti - 16. 04. 2015. - 2 komentara
 • Sve lepote Bledskog jezera

  Sve lepote Bledskog jezera

  Ako do sada niste posetili Sloveniju jedan od razloga je možda i to što Slovenija kao turistička destinacija nije naročito popularna u vašem krugu poznanika. Dakle, kada pobedite kliše godišnjih odmora koji vam se nametnuo, otputujte barem za početak na produženi vikend do Slovenije. Za samo 5 sati vožnje od Beograda, po odličnom asfaltu, naćićete se na mestu koje će početi da puni vaše baterije još pri samom prelasku granice. Odsednite...»

  Putopisi - 14. 04. 2015. - 6 komentara
 • Novo u Grčkoj: spa i velnes centri

  Novo u Grčkoj: spa i velnes centri

  Banjski turizam u Grčkoj je relativno nova turistička usluga koja se postepeno razvija sve više, ali je ipak dostupna samo na malom broju mesta, iako je zemlja bogata prirodnim izvorima termalnih i mineralnih voda, i iako je hidroterapija poznata u Grčkoj već 2.500 godina. Novi spa centri nude sve potrebne usluge i vrste terapija, i ispunjavaju standarde kad je reč o saunama, džakuziju, bazenima, gimnastičkim salama i svime ostalim što je...»

  Vesti - 12. 04. 2015. - 0 komentara
 • Gradovi koje treba posetiti u proleće

  Gradovi koje treba posetiti u proleće

  Svako godišnje doba na svoj način ukrašava našu okolinu. Neko voli snegom pokrivene parkove, neko jesenje boje lišća, a drugi sanjaju o letu i vrelom suncu. Proleće daje posebno ruho svojim tek procvetalim pupoljcima i nekim gradovima daje specifičnu privlačnost....»

  Saveti - 11. 04. 2015. - 2 komentara
 • Mediteranski šarm Marmarisa

  Mediteranski šarm Marmarisa

  Uspavano ribarsko selo Marmaris na obalama Sredozemnog mora tokom građevinskog buma, koji je zapljusnuo obalu turske sredinom osamdesetih, pretvorio je ovo mesto u jedno od najposećenijih turističkih destinacija ove zemlje. ...»

  Putopisi - 09. 04. 2015. - 0 komentara
 • Kuda na odmor?

  Kuda na odmor?

  Ukoliko se sada odlučujete za odmor, naš sajt vam može pomoći da odaberete odredište sa najpristupačnijim cenama, a pored toga možete pronaći i mnoge korisne informacije u vezi sa izletima, istorijskim spomenicima, atrakcijama koje dotično mesto nudi....»

  Vesti - 08. 04. 2015. - 3 komentara
 • Popularna letovališta na ostrvima Sporada

  Popularna letovališta na ostrvima Sporada

  Grupa ostrva Sporade nalazi se u zapadnom delu Egejskog mora, a duž istočne obale grčkog kopna. Sastoje se od 24 ostrva, a od toga su 4 veća i stalno naseljena: Skiatos, Skopelos, Alonizos i Skiros. Predstavljamo vam dva najposećenija mesta prelepe ostrvske grupe Sporada – Skiatos i Skopelos....»

  Saveti - 06. 04. 2015. - 0 komentara
 • 10 najboljih nacionalnih parkova u Evropi

  10 najboljih nacionalnih parkova u Evropi

  Postoje mnogobrojni nacionalni parkovi za koje većina nije čula, i o kojima se nedovoljno zna, a koji su prelepi za istraživanje prirode....»

  Putopisi - 06. 04. 2015. - 2 komentara
 • Hađmatikum: banjska crna voda

  Hađmatikum: banjska crna voda

  Na samo četiri sata vožnje od Beograda, u Mađarskoj nalazi se banja Mako, koja u svom sastvu sadrži neverovatne bazene sa crnom termalnom vodom koja opušta i leči od stresa, do fantastičnih sauna koje su namenjene uživanju svoh čula...»

  Vesti - 03. 04. 2015. - 3 komentara
 • Da li je neko slavan u vašem hotelu?

  Da li je neko slavan u vašem hotelu?

  Ako vam se nekad dogodi da vam se učini da ste u holu hotela ugledali Anđelinu Džoli, na primer, nemojte odmah odbacivati tu mogućnost. Mnoge poznate ličnosti prijavljuju se na recepciji baš kao i obični smrtnici. Ali, u slučaju da neko iz visokih krugova treba da se provuče na zadnja vrata, iz nekoliko činjenica moći ćete da pogodite da u istom hotelu boravi neko veoma bitan, bilo da je iz sveta politike, šou biznisa, sporta.......»

  Saveti - 11. 12. 2014. - 0 komentara
 • Francuska prestonica gastronomije – Lion

  Francuska prestonica gastronomije – Lion

  Na ušću reke Saone u reku Ronu, smestio se Lion, glavni grad francuskog regiona Rona-Alpi i treći grad po veličini u Francuskoj. Površina Liona je 48 km2; u širem gradskom području živi oko milion stanovnika, a u samom gradu oko 500.000. Lion je sedište međunarodne policijske organizacije Interpol, i centar francuske gastronomije....»

  Vesti - 03. 04. 2015. - 1 komentara
 • Najposećeniji zamkovi i palate na svetu

  Najposećeniji zamkovi i palate na svetu

  Pored raznih znamenitosti koje turisti obilaze sigurno su i čuvene palate i zamkovi, bilo zbog svoje istorije, bilo zbog svoje lepote. Ljudi su uvek bili zainteresovani za mesta gde žive slavni ili moćni. Odmah po smrti Ludviga Drugog, 1886. godine, u njegov zamak stigli su prvi turisti koji su želeli da vide kako je izgledala rezidencija njihovog kralja. Među njima su najposećeniji:...»

  Vesti - 02. 04. 2015. - 0 komentara
 • Zašto su Kajmanska ostrva raj na zemlji?

  Zašto su Kajmanska ostrva raj na zemlji?

  Dovoljno je pomenuti čiste plaže sa finim, sitnim peskom i mirnu, prozirnu vodu savršenu za plivanje, pa da odmah postane jasno zašto Kajmanska ostrva nose epitet raja na zemlji. Smeštena u Karipskom moru, ušuškana između Hondurasa, Belizea, Kube i Jamajke, Kajmanska ostrva su idealna destinacija i za one koji žele odmor i za one koji tragaju za avanturom. ...»

  Putopisi - 31. 03. 2015. - 10 komentara
Aranžmani - Pretraga