Putopisi »

Zaboravljene destinacije

23. 07. 2014. - 0 komentara
Zaboravljene destinacije

Vreme neke države nije poštedelo. Destinacije koje su pre stotinak godina bile u centru pažnje celog sveta, danas putnici izbegavaju i zaobilaze. Ipak, neke od njih sačuvale su specifičnost i harizmu koja ih je izdvojiala u svetu turizma i svakako bi ih trebalo posetiti, makar to zahtevalo skretanje sa utabane turističke staze. Ukoliko vas takav poduhvat zanima, dajemo vam četiri najbolje destinacije koje su nezasluženo pale u zaborav. ...

Opširnije »
 • Čuda koja treba videti dok ne nestanu

  Čuda koja treba videti dok ne nestanu

  Velika plava rupa u Belizeu, jedino prirodno stanište u kom postoje i aligatori i krokodili, šume poslednjih divljih gorila, najslanije more na svetu i ostrva koji nestaju - samo su neka od mesta koje biste trebalo da posetite pre nego što nestanu....»

  Putopisi - 13. 06. 2014. - 7 komentara
 • Najstrašniji mostovi na svetu

  Najstrašniji mostovi na svetu

  Od zastrašujuće visokih visećih mostova do onih napravljenih od kanapa, ove konstrukcije vas neće ostaviti ravnodušnim. Svi mostovi imaju svoju svrhu - bilo to korist ili inspiracija. A neki od njih dodaju svemu i element straha. Ako želite da vam skoči adrenalin, ne morate da budete u nekom zabačenom delu sveta: strašni mostovi nalaze se svuda, u svim oblicima, veličinama i visinama. I prelaženje preko njih može predstavljati veliku avanturu....»

  Vesti - 09. 06. 2014. - 8 komentara
 • Sjaj i beda Rio de Žaneira!

  Sjaj i beda Rio de Žaneira!

  Rio je san, a sve ostalo je život, reči su direktora NVO "Sigurna pozicija", Dejana Nestorovića, koji se pred sam početak Svetskog prvenstava u fudbalu 2014. našao mesec dana u najegzotičnijoj zemlji na svetu, Brazilu, popularnoj zemlji fudbala, lepih žena i sambe, a za "alo.rs" donosi priču iz jednog od najsiromašnijeg, a najsrećnijeg dela na svetu faveli ,,Cantagalo’’ koja se nalazi u srcu Rio de Žaneira, iznad jedne od najpoznatijih...»

  Putopisi - 05. 06. 2014. - 29 komentara
 • Rimini - ponos italijanske obale

  Rimini - ponos italijanske obale

  Na 400 kilometara severno od italijanske prestonice, nalazi se “mali Rim”, odnosno gradić Rimini, jedno od najpopularnijih odmarališta na italijanskoj rivijeri Jadrana. Ovaj prelepi gradić odlikuju duge, lepo uređene peščane plaže i zabavan noćni provod....»

  Vesti - 29. 05. 2014. - 12 komentara
 • Turističke atrakcije Grčke

  Turističke atrakcije Grčke

  Preko 200 naseljenih ostrva, istorijske lokacije koje obuhvataju četiri milenijuma, veličanstvene plaže, planinski vrhovi privlačni za istraživanje, obiluju turističkim atrakcijama koje bi trebalo obići. Predstavljamo vam najpopularnije turističke atrakcije Grčke, koje je izdvojio sajt touropia.com....»

  Saveti - 27. 05. 2014. - 8 komentara
 • Uživajte u svetskim barovima sa najneobičnijim enterijerima

  Uživajte u svetskim barovima sa najneobičnijim enterijerima

  Ljubitelj ste neobičnih kafića i barova, a imate priliku da putujete - definitivno imate i šta da vidite. Mi smo vam spremili najinteresantnije enterijere svetskih barova, koji će vam zauvek ostati u lepom sećanju....»

  Putopisi - 21. 05. 2014. - 1 komentara
 • YUTA sa svojim članicama pomaže ugroženima u poplavama

  YUTA sa svojim članicama pomaže ugroženima u poplavama

  Pomoć ugroženima od poplava uputiće i nacionalna asocijacija turističkih agencija “Yuta”, na čijoj vanrednoj sednici Upravnog odbora, odlučeno da će se formirati poseban račun na koji će se uplaćivati sredstva za pomoć ugroženima....»

  Vesti - 23. 05. 2014. - 0 komentara
 • Pariz: Grad svetlosti, mode i kontrasta

  Pariz: Grad svetlosti, mode i kontrasta

  Prestonica Francuske, grad svetlosti i romantike, centar mode i grad širokih bulevara - sve su to sinonimi za Pariz, a iako je putovanje u jedan od najromantičnijih gradova na svetu rezervisano za parove, u njemu vam podjednako može biti lepo i sa prijateljima....»

  Putopisi - 17. 05. 2014. - 4 komentara
 • Zaboravljene destinacije

  Zaboravljene destinacije

  Vreme neke države nije poštedelo. Destinacije koje su pre stotinak godina bile u centru pažnje celog sveta, danas putnici izbegavaju i zaobilaze. Ipak, neke od njih sačuvale su specifičnost i harizmu koja ih je izdvojiala u svetu turizma i svakako bi ih trebalo posetiti, makar to zahtevalo skretanje sa utabane turističke staze. Ukoliko vas takav poduhvat zanima, dajemo vam četiri najbolje destinacije koje su nezasluženo pale u zaborav. ...»

  Putopisi - 23. 07. 2014. - 0 komentara
 • Milion dinara za pomoć vladi Srbije

  Milion dinara za pomoć vladi Srbije

  Javno preduzeće Skijališta Srbije izdvojilo je milion dinara iz sredstava preduzeća za pomoć Vladi Republike Srbije u otklanjanju posledica poplava i pomoć najugroženijim sugrađanima, pogođenim elementarnom nepogodom koja je zadesila Srbiju u proteklih nedelju dana. ...»

  Vesti - 20. 05. 2014. - 0 komentara
 • Bizarne prirodne pojave

  Bizarne prirodne pojave

  Majka priroda se zaista potrudila da nam nikada ne bude dosadno. Čudne i neverovatne fenomene možemo videti skoro svakodnevno širom planete. Sajt Nature pictures je objavio zanimljive pojave za koje je teško poverovati da su istinite, ali jesu....»

  Vesti - 12. 05. 2014. - 6 komentara
 • Antalija biser mediterana

  Antalija biser mediterana

  - Dobar dan, kako ste? Je li vam lepo u Antaliji? - iznenadio nas je jedan smireni prodavac ćilima u Kaleičiju, starom delu Antalije, kada nam se obratio na čisto srpskom jeziku. On, zapravo, zna tek po koju reč srpskog i rado je iskoristio priliku da prozbori. Srbi u Antaliji nisu tako česti gosti, i kod svakog kome se obratite probudićete znatiželju. ...»

  Vesti - 09. 05. 2014. - 6 komentara
 • Mesto koje osvaja na prvi pogled: Farska Ostrva

  Mesto koje osvaja na prvi pogled: Farska Ostrva

  Farska Ostrva idealno su mesto za aktivan odmor, savršena su destinacija za ribolov, ronjenje i surfovanje. Ova grupa ostrva nalazi se u severnom Atlantskom okeanu, između Ujedinjenog Kraljevstva, Norveške i Islanda. ...»

  Vesti - 05. 05. 2014. - 14 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Last minute