Vesti »

Otkinuta Tutankamonova brada

29. 01. 2015. - 1 komentara
Otkinuta Tutankamonova brada

Egipatski muzej trenutno sprovodi istragu pokrenutu zbog izjave zaposlenih da je faraonova čuvena zlatna brada polomljena tokom rutinskog čišćenja....

Opširnije »
 • 7 najskupljih mesta na planeti

  7 najskupljih mesta na planeti

  Koja su mesta najskuplja za život? U odnosu na cenu iznajmljivanja nekretnina, cene espreso kafe i večere u restoranu brze hrane, napravljena je lista sedam najskupljih gradova na planeti za život. Važno je napomenuti da su, i pored skupoće, stanovnici tih gradova zadovoljni i srećni jer imaju šansu da obezbede svoju budućnost....»

  Vesti - 22. 01. 2015. - 7 komentara
 • Naučite da pravite maske za Karneval u Veneciji

  Naučite da pravite maske za Karneval u Veneciji

  Ovogodišnji venecijanski karneval održava se od 31. januara do 17. februara. Zašto ne biste sami napravili svoju masku na nekom od kurseva koji se održavaju širom grada....»

  Saveti - 21. 01. 2015. - 0 komentara
 • 10 stvari koje nikad ne treba izgovoriti ili raditi u Rusiji

  10 stvari koje nikad ne treba izgovoriti ili raditi u Rusiji

  Ponekad je vrlo važno znati šta ne treba raditi u nekoj sredini, ili šta ne treba reći. Evo na šta treba da obratite pažnju ako putujete u Rusiju: ...»

  Saveti - 20. 01. 2015. - 21 komentara
 • Festival leda u Harbinu

  Festival leda u Harbinu

  Izuzetno niske temperature ponekad mogu biti i prednost, što dokazuje Harbin, grad na severu Kine, gde se već 31 godinu održava Festival skulptura od leda. Ovogodišnji festival otvoren je 5. januara i trajaće tri meseca. ...»

  Vesti - 19. 01. 2015. - 1 komentara
 • 10 neverovatnih činjenica o Dubaiju

  10 neverovatnih činjenica o Dubaiju

  Dubai je grad sa najvećom stopom rasta na svetu, kosmopolitska destinacija sa oblakoderima, lepim vremenom i nekim od najluksuznijih hotela na svetu. Još krajem 60-ih prošlog veka bio je tek gomila peska sa samo jednom visokom zgradom. U proteklih 50 godina izrastao je u pravo svetsko čudo....»

  Vesti - 17. 01. 2015. - 7 komentara
 • 50 gradova koje bi svakako trebalo videti (drugi deo)

  50 gradova koje bi svakako trebalo videti (drugi deo)

  Danas ćemo vam predstaviti ostalih 25 gradova koje bi trebalo videti....»

  Vesti - 16. 01. 2015. - 4 komentara
 • Aerodromi sa najmanje kašnjenja

  Aerodromi sa najmanje kašnjenja

  Nakon analize podataka OAG (zvaničnog reda letenja) i prakse, pokazalo se da je aerodrom sa najmanje kašnjenja u 2014. godini onaj u Bristolu, u Engleskoj, sa koga se leti za neke od najvećih destinacija na planeti....»

  Vesti - 15. 01. 2015. - 1 komentara
 • Najpoznatiji festival na svetu

  Najpoznatiji festival na svetu

  Karneval u Riju je događaj koji je proslavio ovaj grad širom sveta. Festival plesa koji privlači hiljade posetilaca iz svih delova sveta odigrava se usred leta, traje četiri dana, počinje subotom, sedam nedelja pre Uskrsa. Uz pomoć turističke agencije “Sabra”, koja je ekskluzivni zastupnik svetski poznate britansko – australijske agencije “Tucan travel”, specijalizovane za daleke i specifične destinacije i događaje, i vi možete...»

  Putopisi - 14. 01. 2015. - 0 komentara
 • 50 gradova koje bi svakako trebalo videti (prvi deo)

  50 gradova koje bi svakako trebalo videti (prvi deo)

  Ma koliko često videli neka mesta na televiziji i ma koliko mislili da su nam poznata, ipak postoje neke destinacije koje bi svakako trebalo videti “uživo”. Predstavljamo vam prvih 25 gradova....»

  Saveti - 13. 01. 2015. - 7 komentara
 • 10 novih i uzbudljivih atrakcija

  10 novih i uzbudljivih atrakcija

  Turisti će ove godine imati problema da se odluče šta će obići i videti, budući da se širom sveta dešavaju razne godišnjice, sportska takmičenja, a u mnogim delovima sveta otvaraju se novi zabavni parkovi i atrakcije. Svaki od ovih milionskih projekata imaće direktan uticaj na lokalni turizam....»

  Vesti - 09. 01. 2015. - 1 komentara
 • Najimpresivniji metroi

  Najimpresivniji metroi

  Kad se kaže metro, obično se misli na mračna, sumorna mesta gde se kriju razne opasnosti. Međutim, ne mora uvek da bude tako. U skorije vreme otvorene su nove stanice podzemnih železnica u nekoliko gradova, koji opovrgavaju gore navedenu tvrdnju....»

  Putopisi - 08. 01. 2015. - 2 komentara
 • 10 saveta za obilazak poznatih destinacija

  10 saveta za obilazak poznatih destinacija

  Putovanje je jedno od najlepših iskustava koje čovek može da doživi, i pored ograničenih finansijskih mogućnosti. Otkrijte mesta na koja možete otići a da ništa ne platite, a da opet uživate....»

  Saveti - 06. 01. 2015. - 1 komentara
 • Mesta na Kubi koja treba videti pre nego što nestanu

  Mesta na Kubi koja treba videti pre nego što nestanu

  Budući da se Kuba sve više otvara prema svetu, moguće je da će mnoga njena obeležja usled modernizacije i dolaska investitora nestati ili biti umnogome promenjena. Mesta i stvari koje obavezno treba videti pre nego što izgube svoju autentičnost....»

  Putopisi - 05. 01. 2015. - 2 komentara
Aranžmani - Pretraga
Specijalne ponude
Zimovanje 2015