Krstarenje - Split - Zabava

Zabava

Kafe unutar starih zidina foto: Sobrecroacia.com/flickr.com

 

Split je u pravom smislu grad dobre zabave. Mnoštvo barova, klubova i lokala koji rade do kasno u noć nudi odlična pića, muziku, društvo i kompletnu atmosferu. Kao i u većini starih starijih gradova na obali, najinteresantniji lokali su smešteni u starom delu grada. Unutar zidova Dioklecijanove palate nalazi se vrlo popularan bar Puls 2. DJ je uvek vrlo kreativan, a pored lepog ambijenta u lokalu, posetioci često sednu na stepenice ispred lokala da predahnu, kao što su to nekada na istom mestu radili stari Rimljani. Bar Ghetto je omiljeno mesto lokalnih umetnika i pesnika. Vrlo je prijatno i privatno, a provod je odličan i opušten.

 

Pravo mesto za one koji vole morski provod na najvišem nivou, sa ljudima u fensi garderobi i s pogledom na Brač u daljini, odsjaj svetiljki u moru, uz letnji flert i odlična pića – u pitanju je Tropic Club Equador. Takođe omiljeno mesto za one koji vole da budu viđeni u punom noćnom sjaju je klub Hemingway. U njemu se pušta haus i tehno muzika, a postoji i bazen, čiji odsjaji doprinose letnjoj romantici.

 

Bar pored mora foto: Sobrecroacia.com/flickr.com

 

Malo dalje od centra u jednom podrumu nalazi se odličan klub sa živom rok i indi muzikom, po imenu Kocka. Mlađe rok, got i indi društvo i studenti se skupljaju ovde. Pivo je vrlo jeftino, a podijum za ples uvek prepun. Odličnu živo pop i rok muziku ima klub O’Hara. U njemu često gostuju poznati bendobi i izvođači sa čitavog Balkana.

 

Spaladium Arena je koncertna i sportska dvorana koja može da primi 12.000 duša. Ovde nastupaju najpopularniji hrvatski i straini muzičari, održavaju se koncerti klasične muzike i bitna sportska takmičenja. Hrvatsko Narodno Kazalište se nalazi na kraju Dioklecijanove palate i nudi odličan program klasičnih koncerata, opera, baleta i drama.

 

Od sredine jula do sredine avgusta u Splitu se održava Splitski letnji festival. Tim povodom se organizuju razni programi, koncerti, izložbe i odličan provod u barovima širom strog grada. Ovaj festival čini leto najboljim periodom za posetu Splitu.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte