Krstarenje - Split - Restorani

Restorani

Dalmatinska salata foto: Lori_NY/flickr.com

 

Split ima puno restorana sa različitim ambijentima, od krajnje sofisticiranih do tradicionalnih kafana. Hrana na hrvatskoj obali je izuzetno zdrava, jer su namirnice prirodne, a sami ukusi predstavljaju mešavinun balkanskog i italijanskog uticaja. Rižoto i morski plodovi se dosta jedu i ova odlično spremljena morska jela su na raspolaganju svima koji brinu o zdravlju. Međutim, gurmani s naših teritorija takođe neće ostati gladni, jer su u Splitu vrlo popularni ćevapčići koje Hrvati spremaju savršeno. Ajvar je takođe odličan. Sir sa ostrva Pag je nadaleko čuven. Puno vrsta vrlo dobrih vina sa ovih prostora se može probati u skoro svim restoranima.

 

Domaći sirevi u Splitu foto: Lori_NY/flickr.com

 

Među najtoplijim preporukama su sledeći restorani:

 

- Nostromo: Služe odlična jela od morskih plodova i ribe, a atmosfera je izuzetno opuštena. Nepušači bi možda prigovorili na malo zagušljivu atmosferu, ali ona upravo i daje privatnost i opuštenost ovom restoranu.
- Picaferaj: Restoran sa različitom kuhinjom. Ima lep ambijent i nekoliko stolova napolju.
- Cetina: Vrlo ljubazno osoblje i jela različitih vrsta kuhinja.
- Kod Joze: Porodični restoran koji služi izvrsna jela sa različitih prostora. Cene su takođe vrlo pristojne.
- Panchos: Mali meksički restoran sa odličnim meksičkim jelima.
- Buffet Picafaraj: Vrlo jeftin i vrlo ukusan restoran i po hrani i po ambijetu.
- Makrovega: Vegetarijanski i veganski restoran izuzetnog ukusa. Jedini problem je što se zatvara već u ranu večer.
- Restoran Boban: Ovo je možda najbolji restoran hrvatske kuhinje.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte