Krstarenje - Split - Kako stići

Kako stići

Panorama blizu Splita foto: Alpha TangoBravo, Adam Baker/flickr.com

 

Na 25 km od Splita, blizu Trogira, nalazi se Splitski aerodrom koji je posle zagrebačkog najvažniji u Hrvatskoj. Za veće Evropske gradove postoje direktne linije čiji se broj povećava čarterima leti. Transport od aerodroma do centra Splita je moguć autobusom. Autobus broj 37 za grad kreće na svakih pola sata, ali ne vodi do samog centra, te je potrebno presesti u 9 ili 10, ili pešačiti 20-ak minuta so istorijskog centra grada.

 

Železnička stanica se nalazi u centru grada, na par minuta od luke i starog grada. Direktne linije postoje do Zagreba i do Perkovića, gde se može presesti za Šibenik. Na železničkoj stanici se nalazi puno ljubaznih ljudi koji posetiocima nude sobe u obilju.

 

Direktne autobuske linije za split polaze iz Zagreba, Dubrovnika, Šibenika, Zadra, Rijeke, Mostara, Sarajeva. Manji privatni prevoznici voze i iz drugoh gradova u okruženju. Gradski autobusi idu do Trogira i Solina.

 

U Split se može doći i brodom. Tri puta nedeljno prevoze brodovi preko Jadranskog mora iz i do italijanskih gradova Ancona i Pescara. Veliki brod prevozi putnike dvaput nedeljno iz i do Dubrovnika i Rijeke. Split je glavna luka za lokalne brodove, koji voze do obliižnjih ostrva Hvara, Brača, Korčule, Lastova, Visa i Solte.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte