Venecija - Šoping

Šoping

Staklo i maske se najčešće kupuju u Veneciji foto: Simo/flickr.com

 

Oblast oko trga San Marco, Rialto, Mercerie i Velel dei Fabbri su centri kupovine u Veneciji već nekoliko vekova. Draž šopinga u Veneciji je u odsustvu ogromnih tržnih centara, umesto kojih ovaj romantični grad nudi manje radnje najkvalitetnije italijanske robe. Oko trga San Marko nalaze se outlet radnje najpoznatijih italijanskih modnih marki. Odlični proizvodi od kože poput cipela, torbi I detalja mogu se naći na Calle della Mandola i oko Mercerie.

 

Venecija je poznata po kvalitetnoj svili, somotu i drugim tkaninama. To su ujedno i proizvodi zbog kojih mnogi dolaze na ovo mesto. Najbolje od ovoga se može naći u Kući Rubelli na uglu palate Spineli na Velikom kanalu, u Color Casa u San polu i u Jesurumu blizu Mosta uzdaha. U Gran Viale-u na Lidu postoji par odličnih prodavnica istog tipa.

 

Kvalitetni suveniri foto: mardy78/flickr.com

 

Još jedan čuveni proizvod iz Venecije je venecijansko staklo. Najpoznatoja fabrika je Murano. Ona ima velike izložbene i prodajne prostore. Simbol Venecije su prepoznatljive pozoripne maske i kostimi. Maske se mogu naći svuda po gradu. Međutim, pravo zadovoljstvo je imati jednu od maski pravljenih na stari originalni način. Ovom proizvodnjom se bavi Laboratorio Artigiano Meschere u Kastelu. Dobar izbor maski postoji i na Campo Santa Margherita u Mondonovu i u Tragicomoci blizu Campo San Polo.

 

Venecija je i centar trgovine odličnim nakitom. Najbolje od ovoga što se može imati je nakit itaklijanskih kuća Missiaglia i Nardi. Puno sličnih, ali jeftinijih radnji se može naći oko mosta Rialto.

 

Venecija obiluje prodavnicama jeftinijih poklona, koji obično nose oblike nekog od simbola grada – maske, gondole i sl. Ima vrlo dobrih prodavnica knjiga. Jedna od najvećih je Goldoni na Calle dei Fabbri. U Veneciji postoji nekoliko velikoh i odličnih prodavnica starina, koje se nalaze oko San Mauriziai i Santa Marie Zobenigo, i umeju biti vrlo skupe. Međutim, ljubitelji antikviteta mogu sačekati i skoristiti neki od vašara starine koji se održavaju više puta godišnje.
 

Pošalji stranu na:


Avio karte