Rim - Šoping

Šoping

Modna prestonica Italije je svakako Milano, ali i u Rimu ćete naći sve poznate svetske modne marke, kao i sve vrste poklona i suvenire za vas i vaše drage. Ako vas interesuje garderoba proverenih kreatora, potražite njihove butike na Španskom trgu i u Via de Corso. U ulici Via dei Condotti, prekoputa Španskog trga, smešteni su butici kao i zlatare i radnje sa nakitom. Mi vam dajemo adrese najznačajnijih butika, a vi se samo odlučite koja marka vam najviše odgovara: 

 

Armani - Via dei Condotti 77

Gucci - Via dei Condotti 8

Hermes - Via dei Condotti 67

Prada - Via dei Condotti 92

Valentino - Via dei Condotti 13, Via Bocca di Leone 15

Versace - Via Borgognona 24/25, Via Bocca di Leone 26/27

 

Za "uličnu modu" obiđite ulice Via del Corso, Via Nazionale kao i predeo između Ottaviano metro stanice i Vatican. Ovde ćete naići na jeftinu garderobu, bez marke. Ova garderoba može često biti lošeg kvaliteta! Još zanimljiviji butici su u Via del Governo Vecchio u starom gradu. Garderoba je u ovom delu grada skuplja, ali i kvalitetnija. Ovde ćete naći odeću koja je stigla iz centra Evrope, odeću sa američkim ili indijskim motivima, jednom rečju sve što poželite. 

 

moda mladih foto: Ed Yourdon/flickr.com

 

Suvenire u Rimu možete kupiti na nekoj od mnogobrojnih uličnih tezgi. Vatikan je najpoznatiji predeo za kupovinu suvenira. Ovde možete naći zanimljive priveske, ramove za slike, nakit, plišane igračke...sa motivima Rima. Ali vas upozoravamo da garderoba na ovim štandovima, sem majica sa rimskim simbolima, može biti jako lošeg kvaliteta! Takođe se može desiti da većina stvari bude kič sa puno boja neukusno uklopljenih! Ali nastavite samo da šetate ulicama Rima i sigurno ćete naići na nešto što odgovara vašem ukusu. Na trgu Navona trgovci vam nide italijansku keramiku. Prelepe vaze, šolje, posuđe i sve ono što je potrebno za opremanje životnog prostora po istančanom italijanskom ukusu. 

 

Suvenirnica foto: pikchergirl/flickr.com

 

U centru Rima je nebrojeno mnogo radnja koje prodaju kulinarske začine za paste i pice koje ćete spremati u svom domu po povratku sa puta.

 

Posle butika sa markiranom odećom, antikvarnice su najpopularnije. Najbolje ulice za kupovinu antikviteta su Via dei Coronari u starom gradu i Via dei Babuino koja se nalazi između Piazza del Popolo i Španskog trga. Savetujemo da na vreme odlučite šta ćete kupiti u antikvarnici i da budete spremni da obiđete više radnji dok nađete ono što vam je potrebno.

 

Ako sa odmora želite da se vratite sa knjigama najboljih italijanskih i svetskih pisaca, posetite radnju "Feltrinelli" u oblasti "Largo Argentina". Cene knjiga u ovoj knjižari su razumne i pristupačne. 

 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte