Milano - Šoping

Šoping

Galerija Vittorio Emanuele II foto: karynsig/flickr.com

 

Dobrodošli u grad mode! Milano je centar mode i dizajna i jedan od središta svetske mode. Većina italijanskih modnih marki: Valentino, Gucci, Versace, Prada, Armani, Dolce & Gabbana, imaju svoja sedišta baš u ovom gradu. Ali, nisu samo prodavnice italijanskih brendova ono što možete obilaziti duž ulica Milana, jer vam ovde i mnogobrojni drugi svetski brendovi nude svoje proizvode. U Milanu se dva puta godišnje održava „nedelja mode“, gde se prikazuju najnoviji modeli prestižnih modnih kuća.

 

Prodavnica D&G u Milanu foto: scalleja/flickr.com

 

Ukoliko ste jedan dan u Milanu odvojili za šoping, neka vaš start bude zona Zlatnog kvadrata, u kojoj su ulice ispunjene vodećim modnim kućama. Najpoznatija ulica za kupovinu je Via Montenapoleone, u kojoj su skoncentrisani mnogi vodeći dizajneri, a bogatu ponudu nude vam i ulice Via della Spiga, Via Sant'Andrea, Via Manzoni i Corso Venezia. Dobro mesto za kupovinu je i Galerija Vittorio Emanuele II, a i ako se prilikom šetnje nađete u ulicama Via Dante, Corso Buenos Aires, Piazza del Duomo, sigurno je da ćete se uhvatiti za novčanik, jer se i ovde nalazi veliki broj prodavnica sa interesantnom ponudom.

 

Ponuda na jednoj od pijaca u Milanu foto: miss karen/flickr.com

 

Interesantno mesto gde biste mogli provesti deo dana jesu milanski pazari. Na ovim mestima često se organizuju rasprodaje, oni su dosta posećeni, pa se pripremite za čekanje u redu. Međutim, vredi posetiti ove pazare, jer su oni možda najbolji način da upoznate drugu stranu italijanskog života. Na milanskim pazarima možete kupiti stare knjige, bižuteriju, predmete za kuću, stripove, sveće, biljke, odeću, obuću, skulpture od drveta i još dosta toga.

 

Šoping ulica u Milanu foto: Jakob Montrasio/flickr.com

 

Radno vreme nekih pazara u Milanu:


- Ponedeljak: Via San Marco, Via Cesariano,
- Utorak: „Viale Papiniano“, Via Benedetto Marcello, „Via Fauche“,
- Sreda: Piazzale Martini, Via Zuretti,
- Četvrtak: Via Calvi, Via Calatafimi, Via San Marco, Via Cesariano,
- Petak: Via Crema, Via Piacenza, Via Pagano,
- Subota: „Viale Papiniano“, Piazzale Lagosta, Corso di Porta Nuova, Corso di Porta Ticinese, „Via Fauche“,
- Nedelja: „Fiera di Sinigaglia“ Darsena, Viale D'Annunzio, „Mercatone Naviglio Grande, Strada Alzaia Naviglio Grande...

 

Pošalji stranu na:


Avio karte