Nea Flogita

Kratak opis - Nea Flogita

Nea Flogita je vrlo popularno turističko mesto. Nalazi se na zapadnoj obali Halkidikija, na 50 km jugoistočno od Soluna. Smeštena je na brdu odmah pored mora. Za samo 5 minuta autom stiže se u Nea Moudaniju koja predstavlja trgovinski centar Halkidikija.

 

Ima puno zelenila, predivne plaže prekrivene sitnim peskom i kristalno čistu vodu. U centru gradića se nalazi park sa fontanom i divnim ambijentom za šetnju, sedenje i opuštanje u vrelim danima. Tu je i lepa crkva Sv. Đorđa koji je zaštitni Nea Flogite. Crkva je ukrašena divnim freskama.

 

Nea Flogita je još jedno u nizu mesta koja su na Halkidikiju nastala doseljavanjem izbeglica iz Male Azije 1923.godine. U ovom mestu živi oko 1.400 ljudi van sezone, a u sezoni ima i do 10.000 turista. Vikendom dolaze mnogi Solunci jer im je vrlo blizu.

 

Najveća atrakcija u Nea Flogiti je njena predivna plaža koja je duga 1.5 km i široka 100 m. Plaža je peskovita kao i dno mora. Na 50 m od obale nalazi se interesantan greben.

 

U sezoni se otvaraju taverne, kafići i barovi. Postoji niz sportskih mogućnosti poput terena za fudbal i košarku. Postoji i par festivala koji su za turiste pravi doživljaj. Mnoštvo staza za šetnju mami ljubitelje prirode u Nea Flogitu.

 

Stanovnici Nea Flogite i okolnih sela proizvode masline, povrće i odlično vino, te je odmor u ovom mestu odlična prilika da sve to probate. U mestu postoji bogata pijaca na kojoj se domaći i tradicionalni proizvodi mogu kupiti.

 

Nea Flogita je odlično povezana sa ostalim mestima na Halkidikiju. Autobuske linije su posebno leti vrlo česte. Postoje organizovane ekskurzije do arheoloških mesta koja se nalaze u blizini.
 

Vaši utisci - Nea Flogita

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Nea Flogita

Trenutno nema putopisa... Budite prvi, kreirajte svoj putopis
Pošalji stranu na:


Avio karte