Forum

Skijalište po vašoj meri

magelan
16.11.2010 u 01:51
Iskusni skijaši, vi ste na potezu.
Koje skijalište biste preporučili i zbog čega?
Priznah u jednoj temi da spadam u neiskusne skijaše, ali valjda uskoro i ja stasam za velika skijališta

Tema je naravno i za neiskusne skijaše, učimo
serzica
23.11.2010 u 12:28
Ova tema i mene zanima posto spada u grupu neiskusnih skijasa a ove godine planiram da to promenim. Pa, ako neko ima preporuku za neku laksu stazu neka pise i pomogne
provincijalac
24.11.2010 u 15:41
Takodje i ja,hehe...Ovo je tema u kojoj nisam kompetentan da pametujem,vec da slusam savete iskusnijih forumasa,hehe...
misko
25.11.2010 u 11:07
Bez ikakve konkurencije, bilo gde u svetu, odgovor je Francuska, Tri doline! Recimo, gradic Les Menuires, ili bilo koji drugi,u okviru Tri doline, posto su svi povezani sistemom zicara.
Sto se tice skijasa pocetnika, savrseno mesto da utvrde gradivo.Besprekorno poravnate staze, dovoljne sirine, sa relativno malim nagibom i u januaru prakticno prazne, posto je tada kod njih mrtva sezona.
Sto se tice dobrih skijasa, samo cu reci da sistem zicara pokriva preko 600 kilometara staza.Cik da ih sve obidjete za 7 dana aranzmana!
Ono sto je za sve nas najvaznije, cena puta,boravka i ski pasa za 7 dana je egal sa Kopaonikom, Jahorinom i Bugarskom.Uostalom, pogledajte ponude agencija, pa saberite sami.
Jedini nedostatak je daljina, putuje se busom oko 20 sati.......
Ako nekoga interesuju detalji putovanja, okacicu za dan, dva putopis.......
provincijalac
25.11.2010 u 11:41
Hm,interesantno...A gledajuci ponude za Francusku primetio sam da su cene za januar nize u odnosu na kraj februara,mart...A Tri Dolinu su koliko sam ja skapirao njihovo najpoznatije skijaliste?
misko
07.12.2010 u 13:42
Nikako da postavim putopis.......iz nekog razloga, prekine mi internet cim kliknem na dugme posalji???Naravno, forumi rade super.
Jeste, Tri Doline su najpoznatije i najvece skijaliste ne samo u Francuskoj, nego i na celom svetu, ukljucujuci i Ameriku i Kanadu.
Medjutim,nisu najluksuznije i najmondenskije, a svakako su daleko, daleko od najskupljeg.Slicno je i sa ostalim Francuskim skijalistima.Kada su ih zidali, isli su na masovnost, sa relativno skromnijim smestajem, ali zato sa maksimalno olaksanim pristupom skijalistu, to jest, zidali su hotele na samim stazama........
Probacu opet sa putopisom, ovoga puta sa drugog kompa?
provincijalac
07.12.2010 u 15:18
Hvala na odgovoru!A sto se tice putopisa, ja nisam imao nikakvih problema da ih postavim...Probaj pre nego sto posaljes da kopiras sve,ili da sacuvas u wordu,pa ponovo na putopise, i samo kopiras tekst iz worda...
strux
10.12.2010 u 10:40
Nisam bio,ali na osnovu onoga sto sam citao i cuo-Francuska,Val Torens...
antonetana
10.12.2010 u 14:49
Bez ikakve konkurencije, bilo gde u svetu, odgovor je Francuska, Tri doline! Recimo, gradic Les Menuires, ili bilo koji drugi,u okviru Tri doline, posto su svi povezani sistemom zicara.
Sto se tice skijasa pocetnika, savrseno mesto da utvrde gradivo.Besprekorno poravnate staze, dovoljne sirine, sa relativno malim nagibom i u januaru prakticno prazne, posto je tada kod njih mrtva sezona.
Sto se tice dobrih skijasa, samo cu reci da sistem zicara pokriva preko 600 kilometara staza.Cik da ih sve obidjete za 7 dana aranzmana!
Ono sto je za sve nas najvaznije, cena puta,boravka i ski pasa za 7 dana je egal sa Kopaonikom, Jahorinom i Bugarskom.Uostalom, pogledajte ponude agencija, pa saberite sami.
Jedini nedostatak je daljina, putuje se busom oko 20 sati.......
Ako nekoga interesuju detalji putovanja, okacicu za dan, dva putopis.......

Ovih dana odlucujemo gde cemo na zimovanje, pa ako imas neku preporuku dobro bi dosla...Gledali smo ponude na sajtu i vidim da imaju i za Tri doline. Hvala
provincijalac
13.12.2010 u 11:20
Nazlost nisam bio ali sam citao u novinama da su se na poslednjem Expo zimskom sajmu, pocetkom decembra, posebno predstavili Val torens i Tri doline...
mikssi
13.01.2011 u 09:25
Jedna od najboljih ski staza u kojima sam skijao je Giorgio Rocca u Livinju...Pa ko od iskusnih skijasa voli,nek izvoli...
provincijalac
17.01.2011 u 10:43
Ma za mene kao pocetnika...idealna staza Masinac na Kopaoniku,hehe
jovanvulic
07.10.2011 u 14:16
Ski centar Les 2 Alpes !!! prostire se od 1200 do 3600 m nadmorske visine i ima 225 km ski staza ... takodje i najveći skijaški glečer u Evropi, koji je otvoren i leti i zimi...
provincijalac
07.10.2011 u 15:25
Les 2 Alpes su raj za skijase, ali sudeci po cenama, nemoze svako to da priusti...
mikssi
15.11.2011 u 12:25
Da li ima neko ko je skijao u Svajcarskoj? Kakve su cene? Ski staze?
borderka
28.11.2011 u 03:41
svi kazu da je austrija prelepa al nisam bila. sestra mi je bila u svajcarskoj par puta, kaze da je pala u nesvest i ono, slike su ludilo.... meni je jahorina bila bezveze, a kad sam bila u slovackoj nije bilo snega a vestak ne volim pa nismo na kraju ni otisli do planine nego bzvz... u princinpu najvise idem na kop al me to smorilo a ne znam gde bih drugde. kazu da je i zlatibor ok, a opet nako mi je reko da su divcibare super. jednomsam bila na gocu, al toje bilo davno, al cini mi se da je skroz ok..... bas cu da pogledam kako sad to izgleda....
provincijalac
29.11.2011 u 09:28
A Stara Planina?Cuo sam od nekih prijatelja koji se daaaavno isli na Sar planinu da je tamo skijanje extra...Bar tada davno je bilo...
antonetana
09.01.2012 u 15:38
Nisam bila, mada planiram, kazu da su lepo sredili...