Forum

POLIHRONO

vucko0
22.12.2011 u 12:49
Divno mirno porodicno mesto. Ume da bude i guzve u julu i avgustu, ali nema motora, kafica, pijanog sveta, samo dosta ljudi. Voda fenomenalna, cista, topla, postepen ulazak u more. Za decu fantasticno! Mi vec godinama letujemo tamo. Od kad smo dobili klince tamo smo. I bas smo zadovoljni. Brzo se stigne, autoput sve tamo do pocetka prsta, i tu ima nekih pedesetak kilometara gde nema autoputa, ali nije strasno. Mora samo da se pazi da se ne ide petkom popodne ka Polihronu,jer dolaze mnogo iz Soluna, pa ume da bude guzva. Nas zadesilo jedne godine... Ali inace super mesto!
jelena_jugovic
02.04.2012 u 19:17
Čula sam da je Polihrono varijanta mirnog porodičnog mesta.
Ove godine prvi put idemo na more sa bebom. Da li smo napravili pravi izbor?
Jako mi je bitno mišljenje nekoga ko je već bio u Polihronu.
Do sada sam uglavnom letovala na osrvima po Jonskom moru.
Inače sam uplatila u agenciji Ares Travel u Nišu. Momak koji tamo radi mi je predstavio mesto kao idealno za porodični odmor.
Nadam se da je stvarno tako.
antonetana
03.04.2012 u 10:39
Bili smo mi pre par godina sa detetom, i zaista je na prvom prstu najbolje za osobe sa malom decom, plaza duga pescana, dugacko setaliste, imate i prodavnice i kafice, a opet nije velika guzva kao u okolnim mestima. Mi smo bili preko Tim Travela iz Beograda u vili Avendino, vila je na nekih 50m od plaze i stvarno nam je bilo OK. Nadam se da sam pomogla.
jelena_jugovic
03.04.2012 u 13:27
Hvala na brzom odgovoru.
U suštini, momak iz agencije nam je baš tako i predstavio mesto. Po preporuci smo i otišli u tu agenciju.
Čekamo jun, pakujemo se i pravac Grčka! Jedva čekamo!
palcica
26.03.2014 u 09:09
Koji hotel biste mi preporucili u Polihronu, gledali smo ponude ali su sve apartmani, a mi vise volimo hotelski smestaj?
alexandrosm1
20.08.2014 u 01:30
Koji hotel biste mi preporucili u Polihronu, gledali smo ponude ali su sve apartmani, a mi vise volimo hotelski smestaj?
Da i ja pomognem koliko mogu na temi sa putovanjem i letovanjem u grchkoj...
Kao normalno i prvo pogledajte vremensku prognozu za datum kada hocete da idete na odmor
Obavezno izvadite zeleni karton za Vaše vozilo.
Duzina razdaljenosti: 892 Km
Trajanje putovanja u satima: oko 8-9 sati
Srbija potrebne pare za putarinu: oko 900 dinara (u jednom pravcu)
Makedonija potrebne pare za putarinu: oko 4/5 evra (u jednom pravcu)
Web strane za bukiranje i pregled smeshtaja u grckoj:
http://www.booking.com/country/gr.html (web na srpskom jeziku - svi grcki hoteli apartmani hosteli itd)
http://www.grckihoteli.rs (web na srpskom jeziku - svi grcki hoteli)
http://www.ferries.gr/booking/ (web na engleskom za sve grcke traekte)
https://ferries.greeka.com/ (web na engleskom za sve grcke traekte i za obilaske ostrova i rentcar usluge)

http://athens.angloinfo.com/information/healthcare/emergencies/
(vazni telefoni policija,hitna itd)


Srbija - Tokom putovanja u Srbiji, vožnjom Autoputem Beograd - Niš vožnja do ranicnog prelaza Preševo, nailazite na dve naplatne rampe. Naplatna rampa Niš gde je putarina za putnicka vozila 730 rsd. Sledeca naplatna rampa je Doljevac udaljena svega 24 km od Niša. 37 km posle Doljevca prestaje autoput i vožnja se dalje odvija magistralom kroz Grdelicku klisuru. Ocekujte radove na putu nakon prolaska Bujanovca. Dolazite na granicni prelaz Preševo i napuštate Srbiju.

Makedonija - Granicni prelaz Tabanovce. U Makedoniji je završen auto put, tako da cim prodjete granicni prelaz, odmah stupate na auto-put. Nakon 15-ak km vožnje nailazite na prvu naplatnu rampu u Makedoniji. Putarina je 50 denara. Ukoliko placate u eurima, putarina je 1€, s tim što ce Vam radnik vratiti kusir 10 denara. Nakon 47km nailazite na drugu naplatnu rampu u Makedoniji. Cena putarine ovde je 60 denara ili 1€. Treca naplatna rampa u Makedoniji je na 92 km od izlaska iz Makedonije i granicnog prelaza Bogorodica. Nakon ukupno 180 km provedenih u Makedoniji, dolazite do granicnog prelaza Bogorodica.

Grcka - Ulazite u republiku Grcku na granicnom prelazu Evzoni. 50-ak km nakon prolaska Evzonija dolazite do prvog skretanja za Edesu a nakon 400m i iskljucenja za Solun. Ovim putem prolazi se kroz industrijsku zonu Soluna. Put je sa dve trake u jednom pravcu ali sa dosta semafora. Pratite znakove za Halkidiki. Kada se ukljucite na Ring Road vozite oko Soluna, obratite paznju jer grci voze izuzetno brzo. Dok ste na Ring Roud-u pratite znakove za Halkidiki. Dolazite do raskrsnice gde se iskljucujete za Halkidiki, i od tog trenutka pratite znakove za Nea Moudaniu. Kako se približavate Nea Moudania-i, nailazite na raskrsnicu gde se desno odavaja put za Sitoniju, Vi ne skrecete tu, nego samo nastavite magistralnim putem pravo, i put Vas sam vodi do Polihrona.
jovanavesna
31.08.2014 u 13:26
E pa ovako jutros sam se vratila iz Polihrona sve vas molim nikako preko Tim Travela i nikako ponavljam nikako u vilu Athanasios !
Kao prvo kupatilo je apsolutno neuslovno zardjalo i nefunkcionalno steta sto nemam slike koje bi vam pokazale tu katastrofu.
Nije mlaza vode bilo ni ruke da se operu a kamoli za nesto vise bube izlaze iz slivnika i idu po celom apartmanu. Nisam spavala 10 dana jer nocu izlaze i krecu po kuhinji, po stvarima , zaista kosmar!
Kada sam se obratila osoblju vile za komander za klimu cekala sa 3 dana da mi ga daju zamolila sam da izvrse dezinsekciju sobe i necim ubiju te bube naravno nisam dobila ni odgovor na to a kamoli nesto vise.

Zaista volim Grcku na Halkidikiju sam poslednjih 10 godina ali topla preporuka za izbegavanje vila Athanasios -Polihrono!
pipidugacarapa
12.03.2015 u 09:51
Čula sam da je Polihrono idealno mesto za porodice sa malom decom. Mirno i bez buke. Idealno za pravi odmor.