Courtyard by Marriott Center West

Pošalji stranu na:


Opis

 

Lokacija: Ovaj hotel nalazi se na obali kanala Griboedova, manje od 5 minuta hoda od pozorista Mariinsky i katedrale Nikolsky u centru St. Petersburga. Trg Turgenev i tramvaji udaljeni su manje od 5 minuta hoda.

 

Smeštaj: Moderne sobe u hotelu imaju udoban krevet i TV ravnog ekrana. Na raspolaganju je pribor za pripremu kafe / čaja. Međunarodni bife doručak poslužuje se u restoranu Poema. Gosti mogu probati i sveže hotelsko pivo u pivnici i restoranu Bierstube.


Sadržaj: Glavno predvorje hotela moderno je dizajnirano i sadrži poslovni centar.


Legendarni Petar Veliki je sagradio Sankt Peterburg na močvarnom tlu ušća reke Neve. Zapadnjački grad na severu Rusije brzo se pretvorio u nešto posebno što uopšte nije rusko, jer je car Petar Veliki želeo da njegov prozor na zapad bude sagrađen u evropskom stilu i da malo podseća na Prag, nosi trag Beča, a da zapravo bude Amsterdam. Rusi su živeli na vrhu finskog zaliva još od VIII veka. Grad je izgrađen na deblima, sledeći primer Amsterdama. Rad je bio naporan, te su mnogi radnici izgubili život. Zato se kaže da je Sankt Peterburg sagrađen na ljudskim kostima. Petar je ovde preselio svoju prestonicu, a građane iz unutrašnjosti je primorao da se presele na obalu Baltika. Grad je pretrpeo teška oštećenja tokom II svetskog rata i tada se zvao Lenjingrad. Zahvaljujući svojoj poziciji, danas predstavlja najvažniji trgovački i transportni centar Rusije. Nazivaju ga i „severna Venecija“, zbog brojnih kanala i 42 ostrva.

 

Detaljnije pogledati na stranici program puta.

Poslednji utisci

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Karakteristike

poslovni centar