Hurgada

Kratak opis - Hurgada

Hurgada, biser Egipatske obale, nalazi se na Crvenom moru koje turisti iz puno razloga zovu “more sa sedam boja”.

 

Osnovana početkom 20. veka, Hurgada je do pre par godina bila malo ribarsko selo, a danas je vodeći turistički centar na obali Crvenog mora, popularan zbog dugih plaža, noćnog života, toplog vremena i odličnih uslova za bavljenje sportovima na vodi, posebno ronjenjem.

 

Hurgada ima oko 250.000 stanovnika i podeljena je na tri dela - El Dahar (stari deo grada), Sakala (centar) i El Memša (Seoski put). Sakala je hotelska četvrt, a u Daharu su smešteni najveći gradski bazar, pošta i autobuska stanica.

 

Temperatura je oko 30 stepeni tokom čitave godine, dok se za letnjih meseci popne na oko 35-36 stepeni. U Hurgadu često svraćaju Egipćani iz Kaira i Evropljani, mahom Italijani, Rusi, Poljaci, Česi i Nemci, koji tu provode božićne i novogodišnje praznike i često odlaze u obilazak doline Nila i do Luksora.

Vaši utisci - Hurgada

Trenutno nema utisaka... Budite prvi, ostavite svoj utisak.

Putopisi - Hurgada

Safari kroz Arabijsku pustinju i druženje sa Beduinima
maxicka, 04. 05. 2012. - Komentara 0
Ovo je samo jedan odlomak iz moga putopisa (nastao 2005. god), ali verujem da je dovoljan za buđenje iz letargične svakodnevice, u koju tako često zapadamo. Probudite ono nestašno dete u sebi i prepustite se vašim infantilnim željama. Ja sam ga oživela baš na ovom putovanju kroz pustinju i ostvarila davnašnji san, koji ću podeliti sa Vama.
Rajsko ostrvo
maxicka, 02. 05. 2012. - Komentara 0
Egipat je zemlja velikih kontrasta: sjaja, luksuza i moći sa jedne strane koja se ogleda u impresivnim hotelima, prelepim plažama i najskupljim jahtama, dok s druge strane, kada se zagrebe ispod površine, hara beda, siromaštvo i prljavština kod najvećeg broja stanovništva. Ipak, nama turistima, vidljivija je ona lepša strana ove zemlje, koja pleni pažnju svojim drevnim tvorevinama i arhitektonskim čudima: piramidama, mastabama, hramovima, grobnicama, i ništa manje važnom - ponositom Sfingom, koji tako zavijeni u velove tajni u svima nama bude pomisao na nešto natprirodno i nadljudsko. To je nešto što se jednom doživi i ostaje da traje decenijama u nama, a slika ne bledi. Ako se tome doda još i krstarenje, ronjenje i uživanje na nekoj udaljenoj rajskoj plaži, onda su reči i suvišne...
Pošalji stranu na:
Avio karte

Top ponude - Egipat - Hurgada

Specijalne ponude - Egipat - Hurgada