Prag - Šoping

Šoping

 

Tržni centar Myslbek foto: El Gran Dee/flickr.com

 

Za kupoholičare, mnogo novih tržnih centara i hipermarketa su razvijeni u Pragu, posebno u posljednjih nekoliko godina. Dostupni su širi izbor robe, uključujući i mnoge evropske dizajnirane brandove i poboljšane usluge korisnicima. Iz mnoštva izdvajamo:

 

"Myslbek" - Myslbek je prvi trgovački centar koji je otvoren u Pragu. On ima 30 radnji i butika koji nude kozmetiku, modna odeću, kožne materijale, elektroniku, sportsku opremu, nakit, dečju robu i još mnogo toga. Unutar tržnog centra je takođe i nekoliko restorana. Adresa: Na Příkopě 19. Radno vreme: 8.00 - 20.30.

 

"Kotva" - Vrlo veliki tržni centar s pet spratova koji pruža gotovo sve što vam je potrebno - od električne robe, kozmetike, do supermarketa. Ovaj centar je otvoren tokom nedelje, a čak i nudi i šoping usluge oslobođene poreza na prizemlju. Adresa: Namesti Republiky 8. Radno vreme: 09.00-8.00 pon - pet, 10.00-19.00 sub, 10.00-18.00 nedeljom. 

 

"Palladium" - Ovaj tržni centar je otvoren 2007. godine i postao je najveći češki tržni centar. Ovaj tržni centar se proteže na 4 sprata i sadrži preko 200 radnji i preko 30 restorana i kafea. Pored uslužne, ovaj tržni centar ima i istorijski i kulturni značaj. Paladijum je podignut na ostacima građevine iz 12 veka. Adresa: Namesti Republiky 1.

 

 

"Palladium" foto: Tilemahos Efthimiadis/flickr.com

 

Od 1990. godine kvantitet i kvalitet proizvoda u Pragu se znatno popravio. Takmičenje sa ostalim evropskim prestonicama je doprinelo većoj ponudi proizvoda, pojavi velikih svetskih marki, kao i povećanoj ljubaznosti prema mušterijama. Postoji dosta regionalnih udruženja koja okupljaju lokalne umetnike i ljude od zanata koji prave svoje proizvode (odeću, grnčariju, proizvode od stakla, suvenire, umetnička dela...). Radno vreme velikih supermarketa je od 8 do 10 uveče a neki od njih su otvoreni 24 sata. Većina radnji u centru Praga rade i vikendom. Radnje na periferiji Praga se otvaraju oko 8-9 i rade do 6-7 uveče.

 

Savet: Većina radnji u Pragu ne radi za vreme ručka i popodnevnog odmora, kao i nedeljom. Sve radnje su zatvorene na Božić i Uskrs.

 

 

 

Pošalji stranu na:


Avio karte